לעולם איני מוטרד בגלל מה שאני חושב.
ברעיון הזה, כמו בקודמו, אפשר להשתמש לגבי כל אדם, מצב או אירוע שלדעתך גורם לך כאב. ישם אותו באופן מוגדר לכל מה שאתה מאמין שהוא הסיבה לאי-השקט שלך, כשאתה משתמש לשם תיאור התחושה בכל מושג הנראה לך מדויק. אי-השקט שלך עשוי ללבוש צורה של פחד, דאגה, דכאון, חרדה, כעס, שנאה, קנאה, או כל צורה אחרת, וכולן ייתפשו כשונות. אין זה נכון. אבל עד שתלמד כי צורה אינה מעלה ואינה מורידה, כל צורה נעשית נושא מתאים לתרגילי היום. יישום אותו הרעיון לכל אחד מהם בנפרד הוא הצעד הראשון להבנה, בסופו של דבר, שכולם זהים.
בעת שאתה משתמש ברעיון היום בנוגע לסיבה נתפשת מוגדרת לטִרדה בכל צורה שהיא, השתמש גם בשם הצורה שבה אתה רואה את ההפרעה וגם בסיבה שאתה מייחס לה. למשל: אינני כועס על ______ בגלל מה שאני חושב. אינני פוחד מ ______ בגלל מה שאני חושב.
אך שוב, זה אינו צריך לבוא במקום זמני התרגול שבהם אתה מחפש תחילה בשכלך אחר "מקורות" של אי-שקט שבהם אתה מאמין, וצורות של אי-שקט שלפי דעתך נובעות מהם.
ייתכן שתמצא שקשה לך להיות לא-בררני בתרגילים האלה יותר מאשר בקודמים להם, וכן להימנע מלהעניק לנושאים מסוימים משקל-יתר לעומת נושאים אחרים. אולי טוב יהיה להקדים לתרגילים את ההצהרה הבאה: אין הפרעות קטנות. כולן מפריעות את שלוותי באותה מידה.
אחר-כך בדוק בשכלך מה גורם לך צער, בלי להתייחס למידת הצער שלדעתך נגרם לך, רבה או מעטה.
ייתכן שתמצא שאתה מוכן ליישם את רעיון היום לכמה מקורות של אי-שקט פחות מאשר לאחרים. אם הדבר קורה, חשוב קודם על זאת: אינני יכול להיצמד לצורה זו של הפרעה ולהיפטר מן האחרות. לצורכי התרגילים האלה אראה איפוא את כולן כזהות.
אחר-כך חפש בשכלך במשך לא יותר מדקה בערך, ונסה לזהות מספר צורות שונות של הפרעה שמפריעות לך, מבלי להתייחס לחשיבות היחסית שאתה אולי מייחס להן. ישם את רעיון היום לכל אחת מהן, תוך שאתה משתמש בשם מקור הבעיה כפי שאתה תופש אותו ובשם התחושה כפי שאתה חווה אותה. והרי דוגמאות נוספות: אינני מודאג בקשר ל ______ בגלל מה שאני חושב. אינני מדוכא בגלל ______ בגלל מה שאני חושב. שלוש או ארבע פעמים ביום די בהן.
* כל התכנים באתר לרבות קבצי השמע והמלל בעמוד השיעורים, מוגנים בזכויות יוצרים. אין לעשות בתכנים אלו שימוש פרטי או מסחרי כלשהו. אין להפיץ, להעתיק או לשכפל את הנ"ל ללא הסכמה בכתב מראש מ"קורס בניסים – ישראל ®"