למחשבות האלה אין כל משמעות. הן כמו הדברים שאני רואה בחדר הזה (ברחוב הזה, מבעד לחלון הזה, במקום הזה).
שלא כקודמיהם, התרגילים האלה אינם מתחילים ברעיון היום. בזמני תרגול אלה התחל בציון המחשבות שעולות בשכלך במשך כדקה. אחר-כך ישם להן את הרעיון. אם אתה כבר מודע למחשבות צער, השתמש בהן כנושאים לרעיון. אבל אל תבחר רק מחשבות שנראות לך "רעות". אם תאמן את עצמך להתבונן במחשבותיך, תמצא שהן מבטאות ערבוביה כזאת, עד שמבחינה מסוימת אי אפשר לכנות אף לא אחת מהן "טובה" או "רעה". זוהי הסיבה שאין להן משמעות.
בבחירת הנושאים ליישום רעיון היום נדרשת ההתייחסות המוגדרת הרגילה. אל תחשוש להשתמש במחשבות "טובות" נוסף על ה"רעות". אלה כאלה אינן מייצגות את מחשבותיך הממשיות, המכוסות על-ידיהן. ה"טובות" אינן אלא צללים של מה ששוכן מעבר לכאן, וצללים מקשים על הראייה. ה"רעות" הן מחסומים החוסמים את הראות ועושים את הראייה בלתי-אפשרית. לך אין עניין לא באלה ולא באלה.
זהו תרגיל חשוב, ונחזור עליו מדי פעם בפעם בצורות שונות במקצת. הכוונה כאן היא לאמן אותך בצעדים הראשונים לקראת המטרה של הפרדת הדברים חסרי-המשמעות מן הדברים בעלי-המשמעות. זהו נסיון ראשון במסגרת התכלית ארוכת-הטווח של לימוד ראיית מה שהוא חסר-משמעות כנמצא מחוצה לך, ומה שהוא בעל-משמעות כנמצא בתוכך. זוהי גם ההתחלה של הכשרת שכלך להבחין מה זהה ומה שונה.
בעת שאתה משתמש במחשבותיך ליישום רעיון היום, זהה כל מחשבה על-פי הדמות המרכזית או האירוע המרכזי שהיא מכילה; למשל: מחשבה זו על ______ אין לה כל משמעות. היא כמו הדברים שאני רואה בחדר הזה (ברחוב הזה, וכך הלאה).
אפשר גם להשתמש ברעיון בשביל מחשבה מסוימת שאתה מזהה שהיא מזיקה. זהו תרגול מועיל, אבל הוא אינו תחליף לתהליכים אקראיים יותר שיש לנהוג על-פיהם בשביל התרגילים. אבל אל תבדוק את שכלך יותר מדקה בערך. אתה עדיין חסר-נסיון יותר מכדי שתימנע מנטייה לדאגנות שאין בה טעם.
ועוד, הואיל והתרגילים האלה הם הראשונים מסוגם, ייתכן שתמצא כי השעיית השיפוט בקשר למחשבות קשה במיוחד. אל תחזור על התרגילים הללו יותר משלוש או ארבע פעמים ביום. נשוב אליהם מאוחר יותר.
* כל התכנים באתר לרבות קבצי השמע והמלל בעמוד השיעורים, מוגנים בזכויות יוצרים. אין לעשות בתכנים אלו שימוש פרטי או מסחרי כלשהו. אין להפיץ, להעתיק או לשכפל את הנ"ל ללא הסכמה בכתב מראש מ"קורס בניסים – ישראל ®"