logo
  • בית
  • קורס בניסים
    • מהו קורס בניסים?
    • מייסדים
    • קורסים וסדנאות
    • מורים
  • בית המדרש של האהבה
  • ארבע הסדרות
    • המעבר
    • תקשורת עם אלוהים
  • שער לשמים
  • שיעורים יומיים
  • מאמרים וסרטונים
  • חנות
  • צור קשר

שיעור 130

אי אפשר לראות שני עולמות.

התפישה היא דבר עקבי. מה שאתה רואה משקף את חשיבתך. וחשיבתך רק משקפת את בחירתך במה שאתה רוצה לראות. ערכיך הם הקובעים את הבחירה הזאת, כי ברור שאת מה שאתה מעריך אתה רוצה לראות, שכן אתה מאמין שמה שאתה רואה באמת קיים. איש אינו יכול לראות עולם ששכלו אינו מעריכו. ולא ייתכן שאדם לא יראה את מה שהוא מאמין כי הוא רוצה בו.

ואולם מי באמת יכול לשנוא ולאהוב בעת ובעונה אחת? מי יכול להשתוקק אל משהו שאין הוא רוצה שיהיה מציאותי? ומי יכול לבחור לראות עולם שהוא מפחד ממנו? הפחד בהכרח מכה בעוורון, כי זהו נשקו: את מה שאתה פוחד לראות אינך יכול לראות. כך הולכות האהבה והתפישה שכם אחד, אבל הפחד מאפיל בחושך על מה שקיים.

מה יכול איפוא הפחד להשליך על העולם? איזה דבר מציאותי אפשר לראות בחושך? האמת מוחשכת על-ידי הפחד, ומה שנשאר הוא רק מדומה. ואולם מה יכול להיות מציאותי בדמיונות עיוורים ילידי האימה? מה מן הדברים שהפחד מראה לך היית רוצה? על מה היית מבקש לשמור בחלום כזה?

הפחד יצר את כל מה שאתה חושב שאתה רואה. כל הפירוד, כל ההבחנות, ושפעת ההבדלים שאתה מאמין כי העולם מורכב מהם. הם אינם קיימים. אויב האהבה המציא אותם. אבל מן הנמנע הוא שלאהבה יהיה אויב, ולכן לדברים האלה אין סיבה, אין הוויה ואין תוצאה. אפשר לייחס להם ערך, אבל הם נשארים לא-מציאותיים. אפשר לבקשם, אך אי אפשר למוצאם. היום לא נבקשם, ולא נבזבז את היום הזה בחיפוש אחר דברים שאין למוצאם.

אי אפשר לראות שני עולמות שאין ביניהם חפיפה משום סוג שהוא. בקש את האחד; האחר נעלם. אחד בלבד נותר. הם טווח הבחירה, מעבר לו אין החלטתך יכולה להגיע. רק בין המציאותי והלא-מציאותי אפשר לבחור, ומלבדם לא קיים מאום.

היום לא ננסה להגיע לפשרה במקום שפשרה אינה אפשרית. העולם שאתה רואה הוא הוכחה לכך שכבר בחרת בחירה שהיא כוללנית כמו ניגודה. מה שאנחנו רוצים ללמוד היום הוא יותר מן השיעור האומר שאינך יכול לראות שני עולמות. הוא מלמד גם שהעולם האחד שאתה רואה הוא עקבי לגמרי מנקודת-הראות שממנה אתה מסתכל. הוא עשוי מקשה אחת מפני שהוא נובע מרגש אחד, ומשקף את מקורו בכל דבר שאתה רואה.

שש פעמים היום, בהודיה ובהכרת תודה, אנחנו מקדישים בשמחה חמש דקות למחשבה השמה קץ לכל פשרה וספק, ומרחיקים ללכת אל מעבר להם כאיש אחד. לא נבחין אלף הבחנות חסרות-משמעות, אף לא ננסה להביא עמנו שמץ של העדר-מציאות, אלא נקדיש את שכלינו למציאת רק מה שהוא מציאותי.

התחל את חיפושך אחר העולם האחר בבקשת כוח שהוא למעלה מכוחך, ובהכרת הדברים שאותם אתה מחפש. אין לך עניין באשליות. ואתה מגיע אל חמש הדקות האלה לאחר שרוקנת את ידיך מכל האוצרות העלובים של העולם הזה. אתה מחכה שאלוהים יעזור לך בעת שאתה אומר: אי אפשר לראות שני עולמות. אקבל נא את הכוח שאלוהים מציע לי ולא אראה כל ערך בעולם הזה, כדי שאמצא את חירותי ואת הצלתי.

ואלוהים יימצא. שכן קראת לכוח האדיר ולא-אכזב שיעשה יחד אתך את צעד-הענק הזה מתוך הכרת תודה. ולא תוכל שלא לראות את תודתו מבוטאת בתפישה מוחשית ובאמת. לא תטיל ספק במה שתראה, כי אף-על-פי שזוהי תפישה, אין זו צורת הראייה שעיניך לבדן ראו אי פעם. ואז תדע שכוח האלוהים תמך בך כשבחרת את הבחירה הזאת.

היום דחה בקלות פיתויים בכל פעם שהם עולים, פשוט על-ידי כך שתיזכר בגבולות בחירתך. הלא-מציאותי או המציאותי, הכוזב או האמיתי הם מה שאתה רואה ורק מה שאתה רואה. התפישה תואמת את בחירתך, והגיהינום או השמים באים אליך כאחד.

קבל אפילו חלקיק מן הגיהינום כאמיתי, ונידית את עיניך וקיללת את ראייתך, ומה שתראה הוא אכן הגיהינום. ואולם שחרור השמים עודנו נשאר בטווח בחירתך, ממתין לתפוס את מקום כל מה שהגיהינום מתאווה להראות לך. כל מה שאתה צריך לומר לכל חלק של הגיהינום, תהא צורתו אשר תהא, הוא פשוט הדברים האלה: אי אפשר לראות שני עולמות. אני מבקש את חירותי והצלתי, והדבר הזה אינו חלק ממה שאני רוצה.

בחר שיעור:


* כל התכנים באתר לרבות קבצי השמע והמלל בעמוד השיעורים, מוגנים בזכויות יוצרים. אין לעשות בתכנים אלו שימוש פרטי או מסחרי כלשהו. אין להפיץ, להעתיק או לשכפל את הנ"ל ללא הסכמה בכתב מראש מ"קורס בניסים – ישראל ®"

קטגוריה : שיעורים יומיים

חדשות ועדכונים

הרשמה לרשימת תפוצה

דואר אלקטרוני  * 
שם פרטי  * 
שם משפחה  * 
טלפון  * 

לרכישה אונליין

ספר קורס בניסים ספר קורס בניסים
"קורס בניסים" בפורמט הדיגיטלי "קורס בניסים" בפורמט הדיגיטלי
תקליטור MP3 "קורס בניסים" תקליטור MP3 "קורס בניסים"
הפסיכותרפיה: תכליתה, תהליכה והעיסוק בה הפסיכותרפיה: תכליתה, תהליכה והעיסוק בה
Peace שלום سلام Peace שלום سلام

עקבו גם בפייסבוק

עיצוב ופיתוח האתר: עדי אתר פתרונות יצירתיים לעסקים
Web Design & Development: Adi Atar Creative Business Solutions
בית המדרש של האהבה – קורס בניסים
Copyright © 2021 כל הזכויות שמורות
אני מזמינה אותך למלא את הטופס ולהצטרף לרשימת התפוצה של הקורס בניסים.
בקרוב אשמח לשלוח לך עדכונים על אירועים קרובים, מפגשים, סדנאות וכתבות חדשות.
כתובת המייל שלך לא תועבר ולא תימכר לצד שלישי.

הירשמו לקבלת פרטים

*אני מסכימ/ה לקבלת עדכונים כן

  • בית
  • קורס בניסים
    ▼
    • מהו קורס בניסים?
    • מייסדים
    • קורסים וסדנאות
    • מורים
  • בית המדרש של האהבה
  • ארבע הסדרות
    ▼
    • המעבר
    • תקשורת עם אלוהים
  • שער לשמים
  • שיעורים יומיים
  • מאמרים וסרטונים
  • חנות
  • צור קשר